Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet Lhotka u Mlěníka

14. 6. 2014

Výlet 6. B byl od středy 11. 6. do pátku 13. 6. 2014. Sraz byl ve 14. 00 na nádraží v Neratovicích. Jeli jsme vlakem a dvakrát přestupovali. Cesta proběhla dobře, stihli jsme i přestup jen 3 minuty a kolem půl čtvrté jsme byli ve Lhotce u Mělníka.

Středa: Ubytovali jsme se a šli jsme se osvěžit do  místního přírodního koupaliště. Po koupání jsme dostali hlad a museli jsme na dřevo, aby bylo na čem udělat večeři, protože jsme měli naplánované opékání. Opekli jsme párky, klobásy, rohlíky, jablka a vše, co se dalo a jako by to bylo načasované, přihnala se bouřka. Za deště jsme doběhli do chatek, odkud jsme pozorovali krátkou, ale vydatnou bouřku. K večeru jsme se vydali do blízkých skal, kde jsme hráli lidské pexeso a hádali jsme, kdo co je. Za šera jsme v tichosti došli do kempu, kde už spaly malé děti a my jsme ještě poseděli u ohniště a zahráli si hru, kdy jsme zjistili, jak je někdy těžké dostat se na své místo. Za úplné tmy jsme se šli umýt. Někteří chlapci si vyzkoušeli, jak se uklízí ve sprchách, když to trošku přeženou s vodou a maminka na úklid není a už jsme se ukládali do chatek. Dlouho se povídalo, běhalo na záchod /pro některé chlapce stezka odvahy, fantazie pracovala, SAMARU viděli všude a moc se jim na záchod nechtělo/, ale po dvanácté téměř všechny chatky utichly a šlo se spát.

Ve čtvrtek se vstávalo někde už v sedm, některé chatky to téměř do snídaně v 8.15 nestihly. Po snídani jsme sbalili batohy a vyrazili jsme do blízkých skal na pochod za pokladem. Než jsme vyrazili, museli jsme najít mapu, složit ji a po cestě jsme zjistili, že mapa není zase až tak přesná a museli jsme přemýšlet, které stanoviště právě míjíme. Po cestě jsme plnili úkoly, hráli hry a našli jsme si každý svůj sladký poklad. V táboře na nás čekal výborný oběd a krátký odpočinek. Bylo krásné počasí a odpoledne jsme vyrazili na přírodní koupaliště ve Lhotce. Koupaliště jsme sice nemohli najít, bylo opravdu malé, ale nakonec jsme je neminuli a objevili jsme krásnou písčitou pláž a teplou a čistou vodu. Celé odpoledne jsme strávili koupáním, hrami ve vodě, odpočinkem ve stínu a vůbec se nám nechtělo na večeři do kempu. Večeře byla opět výborná a čekal na nás večerní program. Zahráli jsme si hru "Zachraň kuře", kdy jsme se snažili osídlit novou planetu. Dva výsadky se za mohutného povzbuzování podařily a dvě vajíčka přistání na planetě přežila. Ne na dlouho, další hra nám moc dlouho nevydržela. Všichni jsme se snažili, ale házení se syrovým vajíčkem je opravdu velmi křehká záležitost. Chvíli jsme si hráli s míčem u chatek, přesunuli jsme se na volejbalové hřiště, kde proběhlo několik her a se setměním jsme se vydali opět do lesa na noční hru. Po cestě nás čekal kostlivec a několik stanovišť, museli jsme si zapamatovat, co všechno jsme podél stezky u skal ve tmě viděli a za hluboké tmy jsme se vrátili do spícího tábořiště. Tentokrát se večerní hygiena povedla bez zbytečného hluku, zalezli jsme do chatek a opět do půlnoci byl klid.

V pátek bylo vstávání ještě horší. Téměř všechny chatky měly ještě v osm hodin půlnoc a na snídani jsme to stihli jen tak tak. Moc jsme si pochutnali a začali jsme balit a uklízet. Vše jsme rychle stihli a opět jsme si hráli hry s balónem. Čekala nás ještě poslední výtvarná soutěž o ideální ostrov, vyhodnocení celého výletu, malé sladké odměny a už jsme spěchali na vlak. Opět vše vyšlo, nikdo nic nezapomněl, nikdo se neztratil, vše jsme stihli /opět přestup 3 minuty/ a v půl druhé jsme se na vlakovém nádraží rozešli a spěchali domů. Možná vše dospat, protože někteří žáci už usínali ve vlaku.

Celý výlet byl povedený. Žáci nezlobili, nehádali se a všichni si společně hráli, soutěžili, pomáhali si a opět se víc stmelili. Všichni jsme si říkali, že by výlet mohl být delší, opravdu jsme si to všichni užili. Těšíme se na další výlet, který snad proběhne opět na konci sedmého ročníku, ten je ale teprve před námi.

Lenka Vítková